Premier Michel duidt medewerkers aan

Premier Charles Michel (MR) heeft als een van de eerste leden van de nieuwe federale regering zijn voornaamste kabinetsmedewerkers aangeduid. Het kabinet zal onder meer worden geleid door Rudy Volders, voormalig kabinetschef van Didier Reynders toen die minister van Financiën was.

Rudy Volders zal het algemeen beleid op het kabinet coördineren. Daarnaast werd Gerald Duffy door Michel aangesteld als secretaris van de ministerraad.

Naast kabinetschef van Reynders was Volders (48) in het verleden - van december 2011 tot oktober 2014 - ook directeur van de beleidscel van voormalig minister van Begroting en huidig MR-voorzitter Olivier Chastel.

Duffy (38) was sinds 2012 politiek secretaris van de MR-Kamerfractie. Voordien was hij al aan de slag als raadgever van Michel toen die minister van Ontwikkelingssamenwerking was.