Steeds meer Chinezen naar Brussel

De Brusselse minister-president Rudi Vervoort is in Peking voor de Brussels Days. Hij sprak er onder meer met de directie van luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines, die zich optimistisch uitsprak over Chinese bezoekers. Brussel maakt zich in elk geval op voor een spectaculaire groei van het Chinese segment.

Volgens Patrick Bontinck, de CEO van Visitbrussels dat toerisme in de hoofdstad promoot, boekten Chinese toeristen in 2010 ongeveer 50.000 overnachtingen in Brussel. Maar de meest recente cijfers hebben het intussen al over 110.000. De sector gaat uit van een verdere spectaculaire groei. Visitbrussels mikt op 300.000 "Chinese" overnachtingen tegen 2020, maar Hainan Airlines gaat nog wat verder en vertelde Vervoort in Peking dat zij uitgaan van 500.000.

De Brusselse delegatie onder leiding van Vervoort stelde in Peking de troeven van onze hoofdstad voor. Een van de dingen waarmee Brussel zich in de verf zette in Peking, was dat de stad "drie keer goedkoper" is dan bijvoorbeeld Londen. Ook het Neo-project op de Heizel, dat veel toeristische accomodatie zal aanbieden werd belicht. (foto: Brussel Danst)