"200 extra jobs door regionale uitbreiding Jetairfly"

De uitbreiding van de luchtvaartmaatschappij Jetairfly op de luchthavens van Deurne bij Antwerpen en die van Oostende levert minimaal 200 extra jobs op. Dat is te horen bij de uitbater van de regionale luchthavens.

Op een persconferentie in Antwerpen liet Jetairfly weten dat ze vanaf 17 april volgend jaar drie keer per week zal vliegen van Deurne naar Berlijn, Milaan en Barcelona. Vanuit Oostende komt er ook een nieuwe verbinding naar Barcelona.

De Franse luchthavenbeheerder Egis, die straks de exploitatie van de luchthaven van Oostende overneemt van de Vlaamse overheid, verwacht minimaal 100 extra jobs in Oostende. Voor Deurne wordt eenzelfde stijging verwacht.

Met de extra vluchten vanuit Deurne en Oostende mikt Jetairfly vooral op citytrippers, zakenreizigers en buitenlandse toeristen. Eerder kondigde de maatschappij ook al nieuwe vluchten aan vanuit Deurne naar Alicante, Mallorca en Malaga in Spanje. Ook die zullen vanaf het voorjaar beginnen.

Project Antwerp Airport

Het Franse Egis, de uitbater van de luchthaven van Deurne, heeft trouwens wilde plannen met "Antwerp Airport". Zo heeft het om een treinhalte gevraagd op de spoorlijn die vlak bij de luchthaven loopt om het vliegveld verder te ontsluiten.

Egis wil ook het huidige terminalgebouw omvormen tot aankomsthal en een nieuwe vertrekhal bouwen. De uitbater wil ook meer parkeerplaatsen inrichten. Daarvoor zou een betaalparkeergebouw worden gebouwd op de plaats waar nu Swissport is gelegen.