"Harris niet eerste keuze als presentator Oscars"

Neil Patrick Harris stond niet bovenaan het lijstje van de Academy om de Oscars volgend jaar te presenteren. Dat meldt filmwebsite Hollywood Reporter. De beroemdheden die daar wél stonden, waren echter geen vragende partij.
AP2014

De organisatie van de Oscars zou, volgens de filmwebsite, eerst opnieuw zijn gaan aankloppen bij Ellen DeGeneres. De Amerikaanse comédienne presenteerde de show de afgelopen twee jaar en kreeg vorig jaar heel wat aandacht met haar bewuste Oscarselfie. Een derde keer de presentatie op zich nemen, zag ze -tot spijt van de Academy- echter niet zitten.

Nadien ging de organisatie aankloppen bij onder anderen acteur Chris Rock en actrice Julia Louis-Dreyfus. Maar ook daar viel enkel een "neen" te horen.

Uiteindelijk werd midden vorige week Harris voorgesteld als presentator van de show. Hij deed eerder al de presentatie van de Emmy Awards.

De Oscars worden op 22 februari uitgereikt in Los Angeles.