ACOD Spoor veroordeelt aanval tegen de MR niet

Jean-Pierre Goossens, de voorzitter van de socialistische vakbond ACOD Spoor, weigert om de aanval van leden van zijn bond tegen het hoofdkwartier van de Franstalige liberalen van de MR te veroordelen.

Gisteren hadden een honderdtal leden van de FGTB, de Franstalige vleugel van de ACOD, de hoofdzetel van de MR aangevallen. Er werd een rookbom binnengegooid, de gevel werd beklad met verf en ruiten werden beschadigd. Er zou voor 30.000 euro schade zijn.

Jean-Pierre Goossens, de voorzitter van ACOD Spoor, zegt nu dat hij begrip heeft voor de aanval en wil die niet veroordelen. De mensen hebben volgens hem "een uitlaatklep nodig".

Volgens hem voert de regering van premier Charles Michel (MR) geweld uit door zonder overleg hervormingen aan te kondigen en zijn de vakbondslui boos en machteloos.

Gisteren zei een van de actievoerders, Fabrice Macors van de FGTB, "ik denk dat we helaas geweld moeten gebruiken... net zoals de Grieken en de Spanjaarden". Macors stond in mei nog op de lijst van de extreemlinkse PTB-PVDA, maar werd niet verkozen.