Actrice Danièle Watts beschuldigd van obsceen gedrag

De Amerikaanse actrie Danièle Watts wordt door de politie van Los Angeles beschuldigd van obsceen gedrag. Watts werd midden september met haar vriend Brian Lucas kussend aangetroffen in hun auto. Het koppel reageerde verontwaardigd op het harde optreden van de agenten en beschuldigde de politie van racisme.

De politie van Los Angeles heeft actrice Danièle Watts en haar vriend Brian Lucas beschuldigd van obsceen gedrag in de openbare ruimte. De zwarte actrice en haar blanke vriend kunnen veroordeeld worden tot zes maanden cel en een boete van ongeveer 800 euro.

Op 13 november moet het koppel zich verantwoorden voor de feiten tijdens een hoorzitting. Danièle Watts en haar partner reageerden midden september verontwaardigd op een interventie van de politie. Het koppel was aan het kussen en volgens hen dacht de politie dat ze een prostituee was.

"Blijkbaar was het verkeerd om in het openbaar, volledig gekleed, mijn affectie voor mijn man te tonen", zei Watts. Toen de politie vroeg om een identificatiebewijs, weigerde Watts haar identiteitskaart te tonen. Ze werd geboeid en weggeleid naar de politiewagen. Volgens Watts werd ze daarbij hard aangepakt. Na een korte ondervraging werd de actrice vrijgelaten.

Na de feiten gaven Watts en haar vriend verschillende interviews en protesteerden ze op Facebook tegen het onverantwoorde optreden van de politie en de schending van hun rechten.