Aquatopia verwijdert twee haaien wegens te gevaarlijk

Twee haaien die nog maar sinds afgelopen zomer in Aquatopia in Antwerpen te zien waren, een stierhaai en een sikkelvincitroenhaai, moeten alweer weg omdat ze een te groot gevaar vormen voor de andere dieren. De vissen verhuizen naar Split in Kroatië, waar ze een afzonderlijk aquarium krijgen. Aquatopia belooft wel tegen de komende herfstvakantie opnieuw enkele nieuwe diersoorten te presenteren.
Eind juli werd de stierhaai nog trots aan de pers voorgesteld.

De stierhaai en de sikkelvincitroenhaai waren de voorbije maanden nog grote publiekslievelingen in Aquatopia. Vanuit hun natuurlijke gedrag begonnen de twee haaien na verloop van tijd echter steeds meer te jagen op de andere vissen van het grote haaienaquarium. Daar zitten onder meer een verpleegsterhaai, zebrahaaien, een gitaarrog, zeeschildpadden, vleermuisvissen en murenen bij. Na een laatste aanvaring met een reuzenzeebaars vonden de aquaristen het tijd dat de twee haaien vertrokken.

"We willen de bezoekers een natuurlijk beeld geven van hoe het leven is onder de zeespiegel", zegt hoofdaquarist Peter Van Genechten. "Maar we willen hierbij ook rekening houden met het welzijn van ál onze dieren." Volgens Van Genechten was voor de komst van de twee gevaarlijke haaien al afgesproken dat er bij eventuele problemen met de andere bewoners van het aquarium een nieuwe thuis voor hen zou worden gezocht.