Baby gedood bij aanslag in Jeruzalem

In Jeruzalem is een Palestijnse man met een auto ingereden op een groepje mensen die stonden te wachten aan een halte van een stadstrein. Een baby is daarbij overleden. Acht andere mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De Israëlische autoriteiten hebben het over een terroristische aanslag.
De politie onderzoekt de auto van de dader.

Uit beelden van het incident blijkt dat de man bewust op de wachtenden inrijdt. Hij probeerde daarna te voet te vluchten, maar hij werd door de politie neergeschoten. Hij is er erg aan toe.

De man, een Palestijnse Israëli uit Silwan in Oost-Jeruzalem, zou volgens Israëlische media lid zijn van Hamas. De Israëlische politie zei dat hij al in de gevangenis had gezeten, zonder te vermelden waarom.

De toestand in Oost-Jeruzalem, dat door Israël bezet is en geännexeerd, is al een aantal maanden erg gespannen. De laatste weken is in Silwan, een overwegend Arabische wijk in Oost-Jeruzalem, de spanning nog meer gestegen omdat Joodse nationalisten er in een aantal huizen zijn ingetrokken. De nationalisten willen zo de Joodse aanwezigheid in Oost-Jeruzalem versterken, de Palestijnen die Oost-Jeruzalem als hun hoofdstad beschouwen, zien dat als een provocatie.