Ebolavaccin zeker in 2015 beschikbaar

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat de ebolavaccins zeker in 2015 beschikbaar zullen zijn. Volgens hen gebeuren er op dit moment klinische testen met twee soorten vaccins in Europa, de VS en Afrika. De vaccins zouden enkel beschikbaar zijn voor gezondheidswerkers.
AUBERT / BSIP

Volgens woordvoerster Marie-Paule Kiery maakt het op dit moment niet uit hoeveel zo'n vaccin zal kosten: "De investering zal gemaakt worden, ongeacht de kostprijs daarvan."

Het vaccin zal eerst en vooral toegediend worden aan gezondheidswerkers, zodat zij in alle veiligheid kunnen werken.

De ebola-epidemie in West-Afrika heeft nu al bijna 4.500 mensenlevens geëist. Vooral Guinee, Sierra Leone en Liberia zijn zwaar getroffen. In Guinee lijkt de toestand nu min of meer onder controle, maar in Sierra Leone en Liberia is dat zeker allerminst het geval.