Eerste elektronische volkstelling: we zijn met 11.000.638

Volgens een nieuwe volkstelling telde België in 2011 exact 11.000.638 inwoners. Het is de eerste volkstelling die volledig elektronisch verliep. Op het cijfer zit enige vertraging, omdat verschillende databases met elkaar moesten worden gecombineerd.

Uit de cijfers blijkt dat 34 procent van de huishoudens in België uit maar 1 persoon bestaat. In Brussel alleen is dat zelfs zo in de helft van de huishoudens. Tien procent van de Belgische gezinnen is een éénoudergezin en, nog eentje om het af te leren, in Limburg wonen de meeste huiseigenaars.

Klik hier voor het volledige persbericht van de zogenoemde census.

Een volkstelling wordt ongeveer om de 10 jaar gehouden. Ze vond voor het eerst plaats in 1846. Niet alleen het aantal inwoners wordt geteld, maar er wordt ook gekeken naar de samenstelling  van de gezinnen. De cijfers worden gebruikt door beleidsmakers, wetenschappers en internationale instellingen als de OESO en de VN.