Grootste bestelling ooit voor busbouwer Van Hool

De Belgische producent van industriële voertuigen Van Hool uit Koningshooikt heeft een recordbestelling binnengerijfd in de Verenigde Staten. In totaal zal Van Hool ongeveer duizend bussen mogen leveren.

Volgens Van Hool gaat het om het grootste globale order in de 67-jarige geschiedenis van het bedrijf. ABC Companies uit de Verenigde Staten wil niet minder dan duizend bussen van Van Hool.

Ruim 300 bussen met een hoge toegevoegde waarde zullen geproduceerd worden in Koningshooikt bij Lier. De overige 700 bussen zijn van een standaardtype en worden gebouwd in de nieuwe fabriek in Skopje in Macedonië.

Het contract heeft een waarde van 300 miljoen euro en de bussen zullen tussen 2015 en 2017 geleverd worden. Bovendien heeft Van Hool in het tweede kwartaal van dit jaar de eerste plaats verworven op de privémarkt voor autocars in de Verenigde Staten.

ABC Companies is voor 38% in handen van Van Hool en is de exclusieve distributeur van het bedrijf in Noord-Amerika. Het bedrijf voert ook herstellingen, onderhoud en pechbijstand uit van elf strategische centra in de VS en Canada. 

Van Hool werd in 1947 opgericht en is nog altijd een familiebedrijf. Er werken 4.750 mensen in de vestigingen in Koningshooikt bij Lier, in Bree in Limburg en Skopje in Macedonië.