Hans Van Themsche schrijft muziek voor Nic Balthazar

Hans Van Themsche heeft meegewerkt aan de documentaire "Binneninzicht", een film van Nic Balthazar over het leven achter de tralies. Van Themsche schoot in 2006 twee mensen dood in het centrum van Antwerpen. "Hoe onnoemelijk erg wat hij heeft gedaan, je kunt er niet omheen dat Hans Van Themsche vandaag een verstandige man is met uitzonderlijke talenten", zegt Nic Balthazar in de kranten van Mediahuis.

Nic Balthazar werkt aan de documentaire "Binneninzicht" over agressie en het leven achter de tralies. De regisseur volgt twaalf veroordeelden die hun ervaringen en inzichten willen delen om andere jongeren te behoeden voor een carrière in de criminaliteit.

Nic Balthazar meldt in de kranten van Mediahuis dat Hans Van Themsche meewerkt aan de muziek bij de documentaire. Een rol in de documentaire krijgt de moordenaar van een zwangere Malinese vrouw en een 2-jarig Belgisch meisje niet.

"Hoe onnoemelijk erg wat hij heeft gedaan, je kunt er niet omheen dat Hans Van Themsche vandaag een verstandige man is met uitzonderlijke talenten. Hij kende alles van licht en geluid. Als ik een cipier vroeg hoe het licht kon worden uitgezet, dan was het antwoord: vraag het aan Van Themsche. Soms kreeg ik de indruk dat heel de gevangenis van Oudenaarde rond hem draaide", aldus Balthazar.

In de documentaire zal onder meer een rapnummer van Van Themsche te horen zijn. Hij schreef het nummer met een Marokkaanse medegevangene.