Hardleerse dronken bestuurder is dure wagen kwijt

Een veertiger die voor de vijfde keer dronken betrapt werd achter het stuur, heeft niet alleen 8 maanden rijverbod en 3.000 euro boete gekregen. De politierechter liet ook zijn Range Rover van 35.000 euro verbeurdverklaren, schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.
Archieffoto

V. uit Lichtervelde reed in april dit jaar dronken op de E40 in Beernem. De bedrijfsleider had 2,7 promille in zijn bloed. Toen hij gisteren voor die overtreding voor de Brugse politierechter verscheen, besloot die hem streng te straffen aangezien het al de vijfde keer was dat V. betrapt werd. De man is niet alleen veroordeeld tot een rijverbod van acht maanden en een boete van 3.000 euro, maar is ook zijn dure wagen kwijt.

"In gevallen als deze moeten we maar eens een drastische beslissing nemen", aldus de Brugse politierechter. Dat de man intussen een alcoholslot in de wagen had ingebouwd, kon de rechter niet overtuigen.