Mango excuseert zich voor "nazibloesje"

De Spaanse winkelketen Mango ligt onder vuur omdat ze in hun nieuwe collectie een nogal controversieel bloesje hebben. Het motief van het bloesje zijn bliksemschichten, maar die lijken wel erg op de Siegrune, een symbool gebruikt door de SS, de nazipolitie.

Vooral in Duitsland wordt er met scherp geschoten op de Spaanse winkelketen. Op Twitter zijn er gemengde reacties te horen: zo wordt de vergelijking gemaakt met het logo van de bands Kiss en ACDC; "Daar neem je toch ook geen aanstoot aan?", klinkt het op Twitter.

De keten heeft zich al officieel geëxcuseerd voor het incident. "De bloes past in een reeks die allemaal mini-motiefjes heeft. Zo zijn er ook mini-hartjes en mini-sterretjes", klinkt het.

In augustus overkwam de Spaanse keten Zara iets dergelijks met een t-shirt die sterk op een gevangenisplunje voor gevangenen in de Tweede Wereldoorlog leek.