Nationale driekleur op Atomium miste even een kleurtje

De eerste herfststorm is zonder grote problemen over ons land getrokken, maar aan het Atomium in Brussel is er toch herstelwerk geweest. De Belgische vlag die prijkt op de bovenste bol had plots een kleurtje minder: namelijk de rode kleur.

De bal ging aan het rollen toen Jelle De Wilde een foto van de vlag op Twitter plaatste met als commentaar "Euhm. Is Filip De Winter op het Atomium geklommen of heb ik iets gemist?" De parlementair medewerker (CD&V) vermoedt dat de medewerkers van ons nationaal monument de tweet ook hebben zien passeren.

"Gisteren hebben ze een poging ondernomen om de vlag te vervangen, maar dat was niet mogelijk met de storm. Vandaag is dat wel gelukt", zegt De Wilde aan onze redactie.

Het Atomium zelf stuurde vanmorgen een "breaking" tweet de wereld in om te melden dat de vlag vervangen was. De Wilde werd alvast bedankt voor de opmerkzaamheid.

lees ook