Onderzoek bende van Nijvel: topman Westland New Post opgepakt

Het Luikse gerecht heeft de voormalige nummer twee van de extreem-rechtse groepering Westland New Post (WNP) opgepakt. Dat gebeurde in het kader van het onderzoek naar de Bende Van Nijvel.
BELGA

En plots komt het onderzoek naar de Bende Van Nijvel in een stroomversnelling. Op het RTBF-programma Devoir d'Enquête verklaarde ex-gangster Eric Lammens dat Westland New Post, waar hij zelf lid van was, wellicht betrokken was bij de overvallen van de bende. 

Vanochtend is dan Michel Libert opgepakt, en een huiszoeking bij hem uitgevoerd. Hij wordt al de hele dag door verhoord. Op basis van de resultaten van de ondervraging en de huiszoeking, zou hij donderdag voor de onderzoeksrechter kunnen verschijnen die vervolgens over zijn aanhouding moet beslissen.

Michel Libert is de vroegere nummer twee van WNP, een extreemrechtse groepering die actief was in de jaren tachtig. Libert werd in deze zaak als verschillende keren als getuige verhoord, maar nooit eerder als verdachte, aldus De Valkeneer.