Ontspoorde kusttram rijdt opnieuw

Er rijden opnieuw kusttrams tussen Oostende en Nieuwpoort. Gisteravond was er in Middelkerke een kusttram lichtjes ontspoord, maar de wind is gaan liggen en het tramstel kon opnieuw op de sporen gezet worden.

Rond 21.50 uur kwam het gisteravond tot een kleine ontsporing vlak bij het De Greefplein in Middelkerke. Een zandophoping was de boosdoener. Door het stormweer was het lang onmogelijk om de tram te takelen. Even werd zelfs gevreesd dat er woensdag helemaal geen kusttram zou kunnen rijden op het traject tussen Nieuwpoort en Oostende.

Gisteravond al zette De Lijn onmiddellijk pendelbussen in om de gestrande reizigers op hun bestemming te krijgen. Ook deze ochtend reden er nog pendelbussen tussen het station van Oostende en de halte Nieuwpoort-Zonnebloem. Reizigers moesten rekening houden met een kwartiertje vertraging.

De gestrande tram kon om 11.30 uur terug op de sporen geplaatst worden en doorrijden richting stelplaats. Vanaf dat moment kwam het gebruikelijke tramverkeer weer op gang. Rond 12.30 uur zou alles opnieuw normaal moeten verlopen.