Parket wil vader Jonathan Jacob niet vervolgen

Het parket van Antwerpen wil niet dat de vader van Jonathan Jacob wordt vervolgd. Jan Jacob bezorgde het reportagemagazine Panorama beelden van een bewakingscamera. Volgens de onderzoeksrechter waren er aanwijzingen dat hij daarmee zijn inzagerecht had misbruikt.

Het parket wil niet dat Jan Jacob, de vader van Jonathan Jacob wordt vervolgd. Jonathan Jacob overleed op 6 januari 2010 in een politiecel in Mortsel als gevolg van een gewelddadige tussenkomst van de politie. Eerder die dag was geprobeerd om hem te laten colloqueren. Maar een psychiatrisch ziekenhuis weigerde hem op te nemen. Jonathan Jacob zou te agressief geweest zijn en moest om die reden platgespoten worden.

Bewakingscamera

De vader van Jonathan was onlangs door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld omdat hij de beelden van de bewakingscamera uit de politiecel aan ons magazine Panorama zou hebben bezorgd. Volgens de onderzoeksrechter waren er aanwijzingen dat hij daarmee zijn inzagerecht had misbruikt. Het parket van Antwerpen vindt dat er geen sprake is van een misdrijf en vraagt aan de raadkamer om Jan Jacob buiten vervolging te stellen. De raadkamer buigt zich hierover op 6 november.