Politievakbond houdt symbolische actie tegen pensioenhervorming

De politievakbond NSPV houdt vandaag in Brussel een symbolische actie naar aanleiding van de problematiek rond de pensioenregeling bij de politie. De manifestanten trekken om 13 uur naar de Europese wijk waar de Europese regeringsleiders bijeenzitten. Het NSPV verwacht zo'n 500 tot 1.000 deelnemers.

De manifestanten verzamelen om 13 uur in het Jubelpark in Brussel. Van daaruit gaat het in stoet naar de Wetstraat waar ter hoogte van de eerste versperring symbolisch lege dozen zullen worden overhandigd "ter attentie van de Belgische ministers op de Eurotop", zo verklaart de vakbond.

"Wij vragen de politici deze dozen te willen vullen met ernstige voorstellen betreffende onze pensioenproblematiek. Immers, de voorgestelde overgangsmaatregel waarbij een beperkt aantal politiemensen vanaf 58 jaar een vorm van betaalde non-activiteit krijgt indien er geen aangepast werk wordt gevonden, voldoet in het geheel niet", klinkt het.

De actie gaat enkel uit van het NSPV. De vakbond verwacht zo'n 500 à 1.000 manifestanten. Ook de agenten van de federale wegpolitie voeren actie tijdens de Europese top. De agenten zijn verantwoordelijk voor de escortes van de Europese leiders en staan in voor de bewaking op de EU-top.