Sinds de zomer al 43 wietplantages opgerold

Een grootschalige politieactie van woensdagochtend meegerekend zijn sinds de zomer van 2014 al 43 wietplantages ontmanteld in Limburg. Ruim 20.000 wietplanten werden opgeruimd. De politie pakte minstens 34 personen op.

De Limburgse procureur des Konings Guido Vermeiren laat weten dat ook na woensdag de inspanningen volgehouden worden om mee te werken aan een veilige en leefbare samenleving. Externe partners, zoals distributienetbeheerder Infrax en De Watergroep, werkten woensdag mee voor de afsluiting van water en elektriciteit.

"Door de plantages zo snel mogelijk op te ruimen, wordt criminele bendes hun winsten ontnomen en worden ook andere vormen van zware criminaliteit voorkomen, die vaak aan plantages verbonden zijn. Bijvoorbeeld afpersing, bedreiging of beroving van telers of hun familie,'' zegt de procureur.