Sint-Truiden: vluchtende man verwondt drie agenten

Een 20-jarige man uit het Vlaams-Brabantse Geetbets is opgepakt nadat hij zich maandag in Sint-Truiden tweemaal aan een politiecontrole had willen onttrekken. Bij het tweede incident raakten drie politieagenten gewond. De man is intussen opgepakt en aangehouden.

Vanmorgen hield de politie een verkeerscontrole aan de Veemarkt in Sint-Truiden. Toen een agent het voertuig van de man naderde, drukte die het gaspedaal in. De agent werd meegesleurd, maar bleef op enkele blauwe plekken na, ongedeerd.

Later op de dag stoof hetzelfde voertuig weg bij een verkeerscontrole aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden. Drie politieagenten liepen verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis. Twee van hen zijn werkonbekwaam.

De bestuurder kon geïdentificeerd worden aan de hand van de beschrijving door de betrokken agenten. Vanavond sloeg de politie  hem in zijn woonplaats in de boeien. De verdachte bleek geen rijbewijs te hebben en is geen onbekende voor het gerecht.

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft de man intussen aangehouden en opgesloten. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer van Hasselt. Zijn voertuig is in beslag genomen.