Thomas Vanderveken voorzitter Lezersjury Gouden Boekenuil

Televisiepresentator Thomas Vanderveken is de nieuwe voorzitter van de Lezersjury voor de Gouden Boekenuil. Dat is de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen. Friedl' Lesage blijft voorzitter van de Vakjury.
© VRT - Joost Joossen

Voor de Gouden Boekenuil 2015 spreken twee jury's zich uit over het beste boek van 2014: de vakjury, met Friedl' Lesage als voorzitter, buigt zich over de volledige boekenoogst en kiest daaruit de winnaar van de Gouden Boekenuil 2015. De Lezersjury leest samen met 100 lezers de vijf titels van de shortlist en kiest de winnaar van de Lezersjury.

Eind januari 2015 maakt Boek.be de longlist van 20 kanshebbers bekend. Op 25 februari wordt de lijst van de vijf genomineerden bekendgemaakt. Kandidaten voor de Lezersjury kunnen zich op de Boekenbeurs al inschrijven op de stand van Fintro.

Thomas Vanderveken: "Ik lees vaak op de trein. De andere pendelaars slaan geen acht op die rustige kerel met z'n boek. Ze moesten eens weten wat voor opwindende, ranzige, hilarische, wrange, geile, poëtische, wrede, monsterlijke en tragische momenten ik intussen beleef. Ik kijk er nu al naar uit om die heftige ervaringen te delen met iedereen in de lezersjury".

Meest gelezen