Twee Israëlische militairen gewond bij grens Egypte

Langs de grens met Egypte zijn twee Israëlische militairen gewond geraakt bij een schietpartij. Ze zouden zijn aangevallen door onbekenden vanuit de Egyptische Sinaï.
AP2012

De groep militairen werd tijdens een patrouille langs de grens beschoten, volgens sommige bronnen met een antitankgranaat.

Twee militairen -onder hen een vrouwelijke compagniecommandant- zouden gewond zijn en overgebracht naar een ziekenhuis in Beersheva. Het Israëlische leger kamt nu het gebied uit op zoek naar mogelijke infiltranten.

Het is niet de eerste keer dat het tot incidenten komt aan de grens met Egypte. Twee jaar geleden werd een Israëlische soldaat gedood bij een beschieting. Kort tevoren werd een burger gedood nadat drie terroristen vanuit de Sinaï Israël waren binnengedrongen.

In het Egyptische schiereiland Sinaï zijn tal van moslimextremisten actief. Die voeren er aanslagen uit tegen Egyptische troepen, maar soms ook over de grens met Israël. Sinds de machtsovername in Egypte vorig jaar is het aantal incidenten in de Sinaï toegenomen.