"D5R" gaat exclusief digitaal in herfstvakantie

Ketnet zendt tijdens de herfstvakantie vier extra afleveringen van de realistische fictieserie "D5R" uit via de website ketnet.be. De serie was de voorbije weken bijzonder druk bekeken via het internet.

De serie "D5R" werd vanaf het begin zowel op televisie als online aangeboden door Ketnet. Heel wat jonge surfers volgden de belevenissen van vijf vrienden via ketnet.be. Per aflevering waren er gemiddeld 20.000 online kijkers, tegenover 40.000 televisiekijkers.

Tijdens de herfstvakantie worden vier extra afleveringen van het programma exclusief aangeboden via ketnet.be. "Digitaal is het nieuwe normaal bij kinderen en dus ook bij Ketnet. Kinderen maken nog nauwelijks het onderscheid tussen de schermen waarop ze naar Ketnet kijken en Ketnet speelt daarop in", zei Ketnetmanager Wouter Quartier nog bij de voorstelling van het seizoen 2014-2015.

"D5R" is fictie, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. Vandaar de term "realistische fictie". De afleveringen worden vanaf maandag 27 oktober aangeboden. Tot en met donderdag is er elke ochtend een nieuwe aflevering. Volgend jaar komt er ook een tweede serie van "D5R".