"Meestal zijn die aftrekstrookjes plezant"

Het blijkt een traditie in Zwitserland, de kleine melkdoosjes die in een café of taverne bij een koffie worden aangeboden te versieren met een plezante foto. Maar dat Hitler of Mussolini onder die noemer vallen, deed een bezoeker in een stationscafé wel erg vreemd opkijken. Het bedrijf dat de melkjes op de markt brengt heeft zich gisteren verontschuldigd.

"Het bedrijf vindt het verschrikkelijk dat de interne controle er niet in geslaagd is deze foto’s te detecteren. Dit is onvergeeflijk", aldus woordvoerder Tristan Cerf van Migros, het bedrijf verantwoordelijk voor deze misstap, op de nieuwswebsite New York Times.

"Een bedrijf had ons gevraagd om afbeeldingen van oude sigarenbandjes op de doosjes te plaatsen. Normaal leveren zij charmante en onschuldige prentjes, zeker geen fascisten. Maar op deze "vintage"-sigarenbandjes stonden dus 2 dictators. Die zijn door onze controle geraakt."

"Normaal gebruiken we plezante foto’s, van treinen, landschappen en honden. Niets controversieel, waar er problemen door kunnen ontstaan."

lees ook