Britse rockmuzikant Alvin Stardust is overleden

De Britse rockmuzikant Alvin Stardust is na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Stardust beleefde zijn gloriedagen in de vroege glamrockjaren begin de jaren 70. Hij werd 72 jaar oud.

Alvin Stardust was het pseudoniem van Bernard Jewry. Hij begon zijn muzikale carrière in de sixties als zanger van de band Shane Fenton & The Fentones.

Een echte ster werd hij pas in de seventies als Alvin Stardust. Hij scoorde hits met nummers als "My coo ca choo" en "Jealous mind". In 1981 beleefde hij zijn grootste succes met de nummer 1 hit ''Pretend (you´re happy when you´re blue)''.

Tussen 1974 en 1984 blikte hij vijf albums in. Dit najaar verschijnt met "Alvin" zijn eerste studioalbum na dertig jaar muzikale stilte. Die werd vooral gevuld met acteerwerk op het podium in musicals als "David Copperfield" en "Chitty chitty bang bang".