Brussel gaat autohandel in kanaalzone aanpakken

Het Brussels Gewest gaat maatregelen nemen tegen de drukke autohandel in de kanaalzone. Deze is veel bewoners nu nog een doorn in het oog. Er komt een nieuwe handelsterminal ter hoogte van het spoorcomplex Schaarbeek-Vorming. Daardoor kunnen straten waar nu veel handel plaatsvindt, autovrij worden. Dat meldt de website Brusselnieuws.be.

Centraal in de plannen staat de verbouwing van een oude handelsloods tot een wintertuin, in de Brusselse gemeente Molenbeek. Daaromheen zullen ook verschillende panden een nieuwe bestemming krijgen als creche, taalschool en recyclage-atelier. De gemeenteraad van Molenbeek heeft daar woensdag mee ingestemd.

De handel die zich nu nog vooral concentreert in de Heyvaertwijk en de Nijverheidskaai verplaatst zich in 2017 naar Schaarbeek-Vorming. De buurt waar nu nog handel plaatsvindt, wordt autovrij. Ook komt er een voetgangersbrug en een park rond de nu verwaarloosde buurt rond de Ninoofsepoort, om de wijk weer meer leven in te blazen.

lees ook