Christian Bale kruipt in de huid van Steve Jobs

In de nieuwe film rond Steve Jobs zal Christian Bale de rol van de overleden Apple-topman op zich nemen. Dat heeft scenarist Aaron Sorkin bekendgemaakt. Het is de tweede film die over Jobs gemaakt wordt.

Het nieuws over het overlijden van Steve Jobs was nog maar amper bekend, wanneer de eerste plannen voor een film rond de topman op tafel kwamen te liggen. Een eerste resultaat was vorig jaar al in de bioscoopzalen te zien onder de naam "Jobs", een onofficiële biopic.

Aan de officiële film wordt nu nog hard gewerkt. Het scenario komt van Aaron Sorkin, die eerder al meewerkte aan "The social network". Wie de hoofdrol zou krijgen, was de afgelopen tijd voer voor speculatie. Tot vandaag.

"We wilden de beste acteur in een bepaalde leeftijdscategorie en dat is Chris Bale", zegt Sorkin aan persbureau Bloomberg. "Het wordt een extreem moeilijke rol. Hij moet meer zeggen dan de meeste mensen in drie films samen. Bovendien is er geen enkele scène waarin hij niet te zien is."