Coalitiewissel in Blankenberge

Blankenberge krijgt een nieuwe coalitie. De Open VLD van burgemeester Patrick De Klerck neemt er de N-VA bij. Dat melden beide partijen in een gezamenlijk persbericht. Het is nog niet duidelijk of SP.A nu uit de meerderheid stapt.

De beslissing volgt op het ontslag van eerste schepen Johan Van Eeghem (SP.A). De schepen nam vorige week plots ontslag als schepen en stapte uit de gemeenteraad en de partij. Volgens burgemeester De Klerck (foto) vormde hij met Van Eeghem een ideale tandem en kan dat niet zomaar worden verdergezet met de andere SP.A-schepen, Jurgen Content. "In plaats van een consensusmodel, ben ik bang dat we eerder zouden afglijden naar een conflictmodel, wat voor de bestuurskracht in onze badstad nefast zou zijn", stelt De Klerck.

"Vandaar dat we N-VA erbijnemen. Het is de enige partij die mee kan zorgen voor stabiliteit", aldus nog de burgemeester. Het is nog niet duidelijk of SP.A nu verder gaat in een tripartite of uit de coalitie stapt. Volgens de burgemeester kan Content schepen blijven.