Cyprioot Stylianides wordt EU-coördinator tegen ebola

De Europese top van staatshoofden en regeringsleiders heeft de Cyprioot Christos Stylianides benoemd tot EU-coördinator tegen de verspreiding van ebola. Stylianides is de nieuwe EU-commissaris voor Humanitaire Hulp en Crisismanagement.

Met de nieuwe functie wil de Unie de aanpak van ebola door de lidstaten stroomlijnen. Veel landen hebben al een nationale coördinator tegen ebola aangesteld. In ons land is dat dokter Erika Vlieghe, het hoofd van het departement Tropische Ziekten van het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen.

Stylianides is tandarts van opleiding, maar studeerde ook Ontwikkeling aan de universiteit van Harvard in de VS. Hij was parlementslid voor de conservatieve partij in Cyprus en was tot voor kort woordvoerder van de Cypriotische regering.

In de nieuwe Commissie van Jean-Claude Juncker zal hij belast worden met Humanitaire Hulp en Crisismanagement, wat meteen ook aansluit bij zijn nieuwe taak als ebolacoördinator.