Facebook lanceert applicatie waar je anoniem kan zijn

De sociaalnetwerksite Facebook heeft een nieuwe applicatie gelanceerd waarbij mensen anoniem met elkaar kunnen praten. Voor de toepassing heb je geen Facebook-account nodig.
A2013

De beperkte privacy van de gebruikers, het is een veelgehoorde klacht als het gaat om de huidige sociaalnetwerksites. Met Rooms, zoals de app heet, wil Facebook nu de concurrentie aangaan met toepassingen als Secret en Whisper. Twee applicaties waarbij gebruikers anoniem berichten kunnen posten.

Het principe van Rooms lijkt alleszins heel hard op de huidige internetfora. In de applicatie kunnen gebruikers chatkamers -rooms- aanmaken die over één bepaald onderwerp gaan. Iedereen die wil kan daar tekst, foto's en video's over dat bewuste onderwerp delen. Volgens de makers kan je er onderwerpen bespreken die je niet met je vrienden kunt delen.

Voor de applicatie heb je geen Facebook-account nodig. Daarnaast moet je ook geen account aanmaken of informatie geven waarmee je identiteit bekend kan geraken.

De toepassing is momenteel enkel nog maar te downloaden in de Amerikaanse versie van de App Store.