Geen vervolging voor geweld door Brusselse agenten

Het Brussels parket gaat geen vervolging instellen tegen zeven agenten van de zones Brussel Hoofdstad-Elsene en Brussel-Noord die verdacht worden van politiegeweld. Het gaat om een zaak uit 2012.

In januari 2012 greep de politie in bij een verboden betoging van Congolezen aan het Beursgebouw. Zeven personen dienden daarop een klacht in tegen zeven politiemensen, die hu boekje te buiten zouden zijn gegaan. Het kwam tot een gerechtelijk onderzoek, dat nu afgelopen is. “De onderzoeksrechter heeft geen bewijs gevonden tegen de zeven politiemensen”, zegt Laurens Dumont, woordvoerder van het Brussels parket.

Volgens het parket was een aantal van de ''vermeende misdrijven'' niet strafbaar. De zaak komt volgende maand nog wel voor de raadkamer, maar daar gaat het parket dus vragen om aan de zaak verder geen gevolg te geven.

lees ook