Gijzelingsactie veilig afgehandeld door politie in Gent

In Gent is een gijzelingsactie zonder bloedvergieten beëindigd door de politie. Het gaat over drie mannen die een vierde man hadden ontvoerd om geld af te dwingen. De gijzeling speelde zich af in een appartement ter hoogte van het Citadelpark. Na drie kwartier onderhandelen, kon een speciaal interventieteam van de federale politie de daders overhalen om de actie stop te zetten.

Drie mannen hadden een vierde man ontvoerd en meegenomen naar een bank om hem geld te doen afhalen. De politie was getipt en stond hen daar op te wachten. De daders maakten daarom onmiddellijk rechtsomkeer en reden naar het appartement van één van de daders, ter hoogte van het Citadelpark.

De situatie liep echter uit de hand toen één van de daders op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw door het lint ging. Omdat het niet zeker was of de man gewapend was, sloot de politie de baan af.

Een speciaal interventieteam van de federale politie kon de man na drie kwartier overhalen zijn gijzelingsactie te stoppen. Twee mannen zijn opgepakt, naar een eventuele derde dader wordt nog gezocht. Het parket onderzoekt de zaak nu verder.