Jan Goossens neemt afscheid van KVS in 2016

De Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) in Brussel heeft aangekondigd dat het leidinggevende team in 2016 afscheid neemt van de KVS. De directeuren Jan Goossens en Danny Op de Beeck en dramaturge Hildegard De Vuyst zullen het huis verlaten.

De raad van bestuur van de KVS heeft aangekondigd dat Jan Goossens, Danny Op de Beeck en Hildegard De Vuyst in 2016 de schouwburg zullen verlaten.

"De raad van bestuur spreekt zijn grote waardering uit voor de bijzondere artistieke en zakelijke resultaten die de huidige directie kan voorleggen, soms bereikt in moeilijke omstandigheden. Op het vlak van zijn stedelijke werking en zijn innoverende internationale trajecten is KVS vandaag een referentie in binnen -en buitenland", klinkt het in een persbericht.

De eerste opdracht van de opvolgers zal erin bestaan het subsidiedossier voor de beleidsperiode 2017-2021 in te dienen. Zij zullen ook het seizoen 2016-2017 vormgeven.

De raad van bestuur wil de nieuwe directie van de KVS in de zomer van 2015 benoemen. "Dat team zal garanderen dat de missie van KVS als een open en intercultureel Vlaams stadstheater in Brussel en in de wereld, een continuïteit en een nieuw artistiek toekomstproject krijgt", klinkt het.