Kai-Mook wordt grote zus én tante

Planckendael krijgt er volgend jaar twee kleine olifantjes bij. Zowel de mama van Planckendaels bekendste olifant Kai-Mook als haar halfzus zijn in blijde verwachting. Dat liet de dierentuin deze morgen zelf op Twitter weten.

De twee zwangere olifanten zijn May Tagu en Phyo Phyo, respectievelijk de zus en de moeder van Kai-Mook. Voor May Tagu is het haar eerste zwangerschap, voor Phyo Phyo de vijfde. Vader is de olifantenstier Chang. Olifanten hebben een draagtijd van 18 tot 22 maanden. De eerste olifantenbaby wordt in maart verwacht, de andere zou in de zomer geboren worden.

Of de twee olifantjes even populair zullen zijn als Kai-Mook bij haar geboorte, is nog maar de vraag. De Zoo van Antwerpen, waar Kai-Mook destijds geboren werd, zag haar bezoekersaantal enorm stijgen na haar geboorte. Dat er nu twee vrouwtjes tegelijk zwanger in dezelfde dierentuin, maakt het natuurlijk extra speciaal. Er is alvast een speciale hashtag (#KaiMookGroteZus) in het leven geroepen.