Luchthavendirectie neemt ontslag na ongeval met Total-topman

De directeur en zijn plaatsvervanger van de luchthaven van Vnoekovo nemen hun ontslag. Ze doen dat nadat Total-topman Christophe de Margerie omgekomen is in een ongeval op de luchthaven. Zijn privéjet botste tegen een sneeuwruimer. De chauffeur van de sneeuwruimer en vier andere werknemers zijn aangehouden.

Het ongeval gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het toestel, dat op weg was naar Parijs, botste om nog onbekende oorzaak tijdens het opstijgen tegen de sneeuwruimer. Er hing op het moment van de feiten een dichte nevel. De vier inzittenden van de privéjet, waar ook de Margerie inzat, kwamen om het leven.

De chauffeur van de sneeuwruimer zou onder invloed van alcohol geweest zijn, maar dat ontkent hij. Het andere luchthavenpersoneel, waaronder de luchtverkeersleider, is aangehouden omdat ze niet voldoende instonden voor de veiligheid van het toestel.

Bij Total werd intussen al een opvolger voor de Margerie aangeduid, en dat is Patrick Pouyanne.