Miranda Hart kapt definitief met "Miranda"

Nog twee kerstspecials en dan is het definitief afgelopen met de sitcom "Miranda". Dat heeft de bedenkster, schrijfster en actrice van de reeks gezegd aan BBC. "Het is het juiste moment om te stoppen", klinkt het.
©Bob Cass/Capital Pictures

Een iet of wat lompere vrouw van 1,85 meter die geen man kan vinden en een winkel met fopartikelen heeft. Dat is de rol die Miranda Hart in de gelijknamige reeks vertolkt. De eerste reeks van zes afleveringen werd in 2009 uitgezonden op BBC. In 2010 en 2011 volgden respectievelijk reeks twee en drie.

Heel wat fans waren aan het wachten op een vierde seizoen, gezien de cliffhanger van het derde. Aan die speculaties maakt Miranda nu voorgoed een einde. "Ik maak nog twee kerstspecials, maar nadien is het voorgoed voorbij. Het is het juiste moment om te stoppen", zegt de actrice die naar eigen zeggen wil eindigen op een hoogtepunt. 

De twee specials zullen in de loop van november opgenomen worden. Volgens de comedienne zullen die opnames zeer emotioneel zijn en zal ze het maken van het programma missen.

Naast Miranda Hart hadden ook Sarah Hadland, Patricia Hodge en Tom Ellis een rol in de reeks.

Hier bij ons werd de reeks uitgezonden op Eén.