Nederlandse politie pakt mensenhandelaars op die ook in België actief waren

In Den Haag heeft de politie twee Hongaren opgepakt die verdacht worden van mensenhandel. Ze zouden vrouwen uit de Roma-gemeenschap als prostituee hebben laten werken in Nederland, maar ook in ons land.

De opgepakte verdachten zouden deel uitmaken van een netwerk waarvan al verschillende leden in ons land zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Hun slachtoffers kwamen uit de Roma-gemeenschap vlak bij de Hongaarse stad Mohács,

De arrestaties passen in een internationaal onderzoek naar mensenhandel. De Nederlandse politiek werkt daarvoor samen met Europol en de Hongaarse en Belgische politie. Eerder dit jaar waren er al huiszoekingen in Hongarije.

De politiediensten sluiten niet uit dat er nog arrestaties zullen volgen.