Nieuwe vestiging Van Gansenwinkel in Turnhout

De Nederlandse afvalverwerker Van Gansewinkel bouwt in Turnhout een nieuwe vestiging, waar vanaf begin volgend jaar een vijftigtal werknemers onderdak zal vinden. De investering bedraagt meer dan 3 miljoen euro, volgens het bedrijf, maar er komen voorlopig geen nieuwe jobs.

De nieuwe vestiging vervangt een verouderde site in Merksplas, zegt een woordvoerder van de afvalverwerker. Dat betekent dat er niet onmiddellijk extra jobs gecreëerd worden. "Het gaat in eerste instantie om een verhuizing", zegt de woordvoerder. Hij zei wel dat de vestiging "op de groei is gebouwd", zodat de kans bestaat dat er in de toekomst wel extra mensen worden aangeworven.

De nieuwe vestiging, aan de Vestdijk, zou in het eerste kwartaal van 2015 in gebruik worden genomen. Op de locatie van 2,5 hectare komen een sorteerhal, verschillende sorteerbunkers en een kantoorgebouw. Er zal jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 ton afval uit de regio Kempen gesorteerd en verwerkt worden.

"Op de huidige locatie verwerken we voornamelijk de afvalstromen papier, karton en kunststoffen. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheid om ook andere afvalstromen zoals hout-, snoei- en sloopafval te verwerken", zo staat in een persbericht.

Van Gansewinkel heeft 31 locaties in België, waar in totaal zo'n 1.500 mensen werken, aldus nog de woordvoerder.