Voka reageert positief op nieuwe Gentse mobiliteitsplan

Ondernemersnetwerk Voka reageert enthousiast op het nieuwe mobiliteitsplan van de stad Gent. De organisatie uitte eerder haar ongenoegen over het nieuwe parkeerplan. Het mobiliteitsplan valt echter wel in goede aarde wegens "goed voor de ondernemers".

“Wij staan er volledig achter", zegt Geert Moerman van Voka. "Wij hebben maar een belangrijke bedenking en dat is dat de mobiliteit met de wagen in de stad er niet alleen mag zijn voor de bewoners. We moeten erop toezien dat ook de mensen die in Gent komen werken, zeker zij die tijdens hun werkdag regelmatig de wagen moeten nemen, vlot in en uit de stad kunnen geraken."

Voka maakte gisteren ook bekend dat het aantal werknemers in de Gentse haven dat met de fiets naar het werk komt, verdubbeld is. Die cijfers bewijzen volgens Voka dat bedrijven openstaan voor moderne vormen van mobiliteit.

Het mobiliteitsplan voorziet onder meer in de sluiting van de noordelijke ring en het vertrammen van de lijnen 3 en 7. Niet alle partijen reageren echter even enthousiast als Voka. De Gentse oppositiepartijen N-VA, CD&V en Vlaams Belang, stelden zich gisterenavond tijdens een themacommissie vragen bij de haalbaarheid en de kostprijs van het mobiliteitsplan.

Meest gelezen