VTM-journalist wordt woordvoerder van premier Michel

VTM-journalist Barend Leyts wordt de Nederlandstalige woordvoerder van eerste minister Charles Michel (MR). Dat heeft de premier zelf via Twitter bekendgemaakt.

De 43-jarige Barend Leyts (foto links) is al 20 jaar journalist. Hij begon zijn carrière in 1994 op de West-Vlaamse regionale zender Focus TV. Vanaf 1999 ging hij aan de slag als politiek journalist bij VTM.

Na 15 jaar aan de Medialaan in Vilvoorde maakt Leyts nu de overstap naar het woordvoerderschap. Hij wordt de Nederlandstalige woordvoerder van premier Michel.

"Barend was een stijlvolle en geloofwaardige journalist die de voorbije jaren uitgroeide tot een van onze steunpilaren", reageert de hoofdredacteur van "VTM Nieuws" Kris Hoflack op hun website. "We willen hem bedanken en wensen hem veel succes in zijn nieuwe job."