Waakhonden van het Witte Huis grijpen indringer

Een 23-jarige Amerikaan is er gisteravond in geslaagd om over het hek van het Witte Huis in Washington te klimmen. Ver geraakte de man echter niet want de waakhonden van president Barack Obama konden de man grijpen en kort daarna kon de politie de indringer inrekenen.

Door het incident werd de ambtswoning van de Amerikaanse president zo'n anderhalf uur volledig afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. De indringer werd opgepakt en hij werd ook even naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Ook een waakhond moest even bij de (dieren)arts langs omdat de dader de hond kennelijk een mep had verkocht.

Hoewel de man snel kon worden opgepakt, doet het incident opnieuw vragen rijzen over de veiligheid van het Witte Huis. Zeker omdat het incident in Washington nauwelijks enkele uren na de aanslag op het Canadese parlement plaatsvond.

Het is ook niet de eerste keer dat iemand het Witte Huis probeert binnen te dringen. Vorige maand nog kon een gewapende mentaal gestoorde man het Witte Huis zelf binnen geraken, zelfs tot in de East Room, waar de recepties worden georganiseerd. Het hoofd van de geheime dienst stapte nadien op.