Zuckerberg opent charmeoffensief in China

Mark Zuckerberg van Facebook heeft in een uitgebreide discussie met studenten uit Peking gezegd dat hij wel degelijk actief is op de Chinese markt. Facebook is verboden in China, "maar we werken nauw samen met Chinese bedrijven die op de internationale markt actief zijn".
Zuckerberg is op rondreis in Azië en ontmoette eerder de Japanse premier Abe.

Mark Zuckerberg maakte indruk met zijn kennis van het Mandarijn tijdens zijn gesprek met studenten van de Tsinghua University School of Economics and Management in Peking. Zuckerberg sprak niet expliciet over de ban van Facebook in China, maar verwees wel naar zijn onrechtstreekse activiteit op de Chinese markt.

"We zijn al actief in China. Facebook helpt Chinese bedrijven om internationale bekendheid te verwerven", aldus Zuckerberg. Hij verwees onder meer naar computerbouwer Lenovo, waarvoor Facebook reclame maakt in India.

"We willen helpen om China met de rest van de wereld te verbinden", klonk het nog. Mark Zuckerberg trouwde in 2012 met zijn Chinees-Amerikaanse vrouw Priscilla Chan. Zijn Mandarijn was niet vloeiend, maar de Chinese studenten konden hem wel verstaan.