29 Egyptische soldaten gedood bij aanslag

In het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn bij een bomaanslag 29 militairen gedood. Het gaat om een van de zwaarste aanslagen tegen het leger de voorbije jaren.
AP2013

De aanslag vond plaats in de buurt van de noordelijke stad al-Arish. Daar is een bomauto ontploft vlakbij een militaire controlepost.

Er zijn zeker 29 Egyptische militairen gedood en er werden er nog eens 28 gewond. Sommigen van hen zouden er erg aan toe zijn. Het gaat om een van de zwaarste aanslagen tegen het leger van de voorbije jaren.

President Abdel Fattah al-Sissi heeft meteen zijn veiligheidsraad verzameld en die heeft de noodtoestand uitgeroepen in het noorden van de Sinaï. Daar zijn al jaren tal van extremistische moslimgroepen actief naast groepen van opstandige bedoeïenen.

Sinds de machtsovername door generaal al-Sissi vorig jaar is het aantal aanslagen wel toegenomen. Enkele dagen geleden zijn er ook aan de Israëlische kant van de grens enkele militairen gewond geraakt bij een aanslag.