"Het begon eigenlijk allemaal als een grap"

Geld verdienen hoeft niet noodzakelijk moeilijk te zijn, dat bewijzen Yena Kim en David Fung uit New York. Iedere maand schrijven ze 12.000 euro bij op hun rekening, zonder daar erg veel voor te moeten doen. Het is immers hun 5-jarige hond Bodhi die met de aandacht gaat lopen.

Het Amerikaanse koppel begon in de lente van vorig jaar met wat toen nog een onschuldige grap was. Ze verkleedden hun shiba, Bodhi genaamd, in mensenkleren en plaatsen daar foto's van op Tumblr. Anderhalf jaar later volgen al 224.000 mensen diezelfde Tumblrpagina. Op Instagram (154.000) en Facebook (91.000) geniet Bodhi eveneens aardig wat interesse. Ook in tal van traditionele media (Esquire, Nylon en GQ) duiken er advertenties op waarin de hond de hoofdrol speelt.

Jobs opgegeven voor verkleedpartijen van hond

De grap werd met andere woorden een succes en tevens een grote financiële meevaller. In die mate dat zowel David als zijn vrouw hun job hebben opgegeven, om volledig te kunnen focussen op de verkleedpartijen van hun hond. "Toen ik ontslag nam, zei ik aan human resources dat ik een eigen bedrijf wilde oprichten, zonder te vertellen dat ik eigenlijk mijn hond zou gaan kleden", aldus Yena Kim in de Amerikaanse pers.

"Meneer" Grumpy Cat afgewimpeld

Het koppel houdt de touwtjes zelf in handen, nochtans waren er ook aanbiedingen om de hond nog meer te commercialiseren. "Ben Lashes heeft ons gecontacteerd", zegt David Fung, "dat is de man die van Grumpy Cat zo een succes heeft gemaakt." Maar hij kwam van een kale reis terug omdat het koppel niet wilde dat hij 20 procent van de opbrengst zou verkrijgen.

lees ook