Aanhoudingen voor poging tot afpersing in Gent

De twee verdachten die gistermiddag in Gent een man gijzelden om geld van zijn rekening te halen, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter voor poging tot afpersing met verzwarende omstandigheden. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De Charles De Kerchovelaan, een stuk van de Gentse binnenring, werd gisteren één uur lang afgesloten omdat een speciale interventie-eenheid een van de gijzelnemers van het dak moest halen. Het ging om een 31-jarige man, die samen met een 51-jarige vrouw  aangehouden is voor poging tot afpersing in bendevorm en met wapenvertoon.

Er was ook een derde verdachte die aan de gijzeling deelnam, maar die kon ontkomen en wordt nu opgespoord.

Het slachtoffer, een 32-jarige Gentenaar, was geld schuldig aan de 51-jarige vrouw. Hij werd in Oostakker in een wagen gesleurd en gedwongen om mee te gaan naar een bankkantoor.