Britse koningin stuurt een eerste tweet uit

Naar aanleiding van de opening van een nieuwe tentoonstelling in het Science Museum in Londen en 38 jaar na haar eerste e-mail heeft de Britse koningin Elizabeth II haar eerste tweet de wereld ingestuurd.
RICHARD POHLE

"Het is me een genoegen vandaag in het @ScienceMuseum de tentoonstelling te openen over het informatietijdperk en ik hoop dat mensen het aangenaam zullen vinden om de tentoonstelling te bezoeken", zo twitterde het Britse staatshoofd vanop een tablet op een pupiter, tekenend met "Elizabeth R", alias Elizabeth Regina. Met die naam ondertekent zij ook officiële documenten.

Volgens de Britse pers was de boodschap al op voorhand gemaakt, en diende de Queen enkel op de knop "verzenden" te drukken.

Hoe dan ook, de 88-jarige Elizabeth II stuurde via de account @BritishMonarchy, gevolgd door 727.000 mensen en die geregeld info over de koninklijke familie geeft.

Dezelfde account liet weten dat de koninklijke tweet door de koningin zelf was verstuurd. Op een foto was te zien dat zij daarvoor een handschoen had uitgetrokken en een vinger op het scherm van de tablet hield.

Iets meer dan een half uur na de boodschap van het staatshoofd was de tweet onder de hashtag #TheQueenTweets al meer dan 3.000 keer geretweet. Velen heetten de koningin welkom op het sociale netwerk.

Elizabeth II verstuurde haar eerste e-mail in 1976 van op een militaire basis, toen het internet nog in zijn kinderschoenen stond. Toen was de koningin een pionierster, maar daarna kon ze zich niet altijd helemaal vinden met nieuwe technologie en de daarmee gepaard gaande zeden.