Eerste geval van ebola in Mali

In Mali is voor het eerst een geval van ebola opgedoken. Het gaat om een tweejarig meisje dat uit het naburige Guinee was overgekomen. Het slachtoffertje bood zich woensdag aan in een ziekenhuis in Kayes en tests hebben inmiddels uitgewezen dat het meisje besmet is met het ebolavirus, zo meldt het Malinese ministerie van Gezondheid. Mali is nu het zesde West-Afrikaanse land waar ebola werd vastgesteld.

De toestand van het kind zou sinds de opname aanzienlijk zijn verbeterd. De personen met wie het meisje in contact kwam, konden volgens de autoriteiten onmiddellijk worden geïdentificeerd en staan onder medisch toezicht. Het ministerie van Gezondheid en Openbare Hygiëne maakt zich sterk dat het alle nodige maatregelen heeft genomen om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het roept de bevolking wel op om alle verplaatsingen naar broeihaarden van het virus te vermijden en om de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen te respecteren.

Mali is nu het zesde West-Afrikaanse land waar ebola opduikt. Senegal en Nigeria zijn recent wel ebolavrij verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie.