Ethan Hawke kruipt in de huid van Chet Baker

In de Canadese provincie Ontario zijn deze week de opnames gestart van "Born to be blue", een biopic over het tumultueuze leven van Chet Baker (1929-1988). Ethan Hawke kruipt in de huid van de legendarische jazztrompetspeler met de melancholische stem.

Naast Ethan Hawke worden de hoofdrollen vertolkt door Carmen Ejogo en Callum Keith Rennie in "Born to be blue". De film wordt geregisseerd door de Canadese cineast Robert Budreau.

De film vertelt het verhaal van de doorbraak van Baker in de jaren vijftig, zijn val uit de gratie door zijn alcohol- en drugsverslavingen en zijn comeback in de jaren zeventig.

Chet Baker overleed in 1988 op 55-jarige leeftijd na een val van een balkon van een Amsterdams hotel. Aan zijn leven werd reeds een documentaire gewijd, "Let's get lost" van Bruce Weber. Een releasedatum voor "Born to be blue" is er nog niet.