Gimv neemt Europlasma over

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv neemt het bedrijf Europlasma uit Oudenaarde over, zo blijkt vrijdag uit een persbericht. Dat technologiebedrijf maakt onder meer nanocoatings voor elektronica en textiel. Concreet zorgt het er voor dat een gsm waterbestendig is.

De krant De Tijd schreef veertien dagen geleden al dat het bedrijf, in handen van vier privépersonen onder wie CEO Filip Legein, op zoek was naar een partner.

De bedoeling is om de groei -de voorbije drie jaar steeg de omzet al van 3 naar 10 miljoen euro- verder te zetten. Legein sprak eerder al over een omzet van 20 à 30 miljoen euro over drie à vijf jaar.

Nu is dus een partner gevonden in de Gimv, Gimv Arkiv Tech Fund II en Yukon. Financiële details werden niet vrijgegeven.

Nanocoating staat voor een doorbraak, verwacht men. "Na meer dan 15 jaar intensieve R&D zien we dat belangrijke klanten in verschillende sectoren de technologie op industriële schaal implementeren. Het moment is dan ook aangebroken om de onderneming naar het volgende niveau te tillen", staat in een persbericht.

"De nieuwe fondsen zullen ingezet worden om onze groei te financieren, ons wereldwijde netwerk uit te bouwen en onze R&D-inspanningen te intensifiëren. Ons doel bestaat erin marktleider te blijven in de snelgroeiende markten waarop we ons richten, en nieuwe toepassingen voor ons technologieplatform te ontwikkelen."